Робин Худ

(анг. Robin Hood) легендарен јунак од англиската народна поезија од времето на кралот Ричард Лавовско Срце
со својата дружина ги ограбувал богатите, а на сиромасите им помагал и ги штител
му бил верен на својот крал
симбол на отпорот на Англосаксонците против норманските освојувачи.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.