Раселов суд

суд што го основал Бертранд Расел (1872-1970), познат англиски филозоф, добитник на Нобеловата награда во 1950 година
судот дејствува одвреме навреме и се занимава со разоткривање на злосторствата на империјализмот и на диктаторските влади

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.