РАМ-кеш

(анг. ram cashe) комп. дел од РАМ-меморијата што се користи како бафер меѓу централната процесна единица и дисковите каде што се сместуваат податоците што најчесто ги користи една линија
значително ја забрзува работата на компјутерот.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • диск-кеш — (анг. disk cashe) комп. дел од РАМмеморијата специјално резервиран за чување на често користени податоци или програмски команди бидејќи времето на читањето и запишувањето на податоците во РАМ меморијата е многу побрзо отколку на тврдиот диск,… …   Macedonian dictionary

  • Сикхи (народ) — Сикхи …   Википедия

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.