Пулицерова награда

(по издавачот и сопственик на весници Џозеф Пулицер, 1847-1911) годишно признание на САД установено во 1918 година
го доделува Административниот совет на Универзитетот Колумбија за роман, драмско дело, поезија, историја, биографија, музика и новинарство (допис, репортажа, фотографија, хумористичен цртеж и др.).

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.