интеркалар

(лат. intercalare додаде/додава. вметне/вметнува) 1. денот 29 февруари секоја четврта година, т. н. вметнат ден
2. времето од почетокот на работата на некое претпријатие до првите приходи
3. времето кога некое работно место е неисполнето и иприходот од тоа.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.