Плејади

(грч. Pleiades) мит. во старогрчката митологија: 7 ќерки на титанот Атлант и Плеона, љубимици на боговите и на луѓето
по смртта Зевс ги воздигнал на небото како соѕвездие
Власи.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.