Пантој

(грч. Panthous) мит. во старогрчката митологија: син на Отриј, татко на Еуфорб, свештеник на Аполон во Троја.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Патрокле — мит. во старогрчката митологија: син на аргонаутот Менетиј, најдобар пријател на Ахил и еден од најхрабрите борци во Тројанската војна кога веќе не можел да ја гледа неборбеноста на Ахил, кој бил скаран со Агамемнон, го замолил да му ги даде… …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.