Пантагруел

(фр. Pantagruel) син на Гаргантуа, ненаситен и бескрајно лаком исто како татко си (една од двете главни личности во романот на Франсоа Рабле Пантагруел, крал на Дипсодите).

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Гаргантуа — (фр. Gargantua) џин од истоимениот роман на францускиот писател Франсоа Рабле (1494 1553) синоним за огромен и ненаситен лакомар татко на Пантагруел …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.