Ошвјенќим

(поле. Oswiecim) град на реката Висла во јужна Полска, познат ло страшниот логор на смртта и по нацистичките ѕверства во Втората светска војна
Аушвиц.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Аушвиц — (гер Auschwitz) германско име за полскиот град Ошвјенким во кој во текот на Втората светска војна се наогал еден од најморничавите нацистички логори на смртта …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.