енцефалопатија


енцефалопатија
(грч. enkephalos, pathos зло, несреќа) мед. органски промени во мозокот предизвикани од разни повреди, прележани болести и сл. (главоболија, пречки во одењето, психички нарушувања и др.).

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.