електроагрикултура


електроагрикултура
(грч. elektron, лат. agriculture) примена на електрицитетот во земјоделството
се однесува главно на електрификацијата на земјоделските машини, а се занимава и со електрично зрачење на семињата или и на самите растенија при растењето.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.