егзибиционизам


егзибиционизам
(лат. exhibitio) мед. нагон кај душевно болни луѓе да ги разголуваат и јавно да ги покажуваат деловите од телото што се секогаш покриени (гениталиите и др.)
правилно би било: ексхибиционизам.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.