егзерцициум


егзерцициум
(лат. exercitium) 1. вежба, вежбање (школско, телесно, јазично и др.)
2. во католичката црква: а) духовни вежби
б) поучување во верските работи поврзано со определени прописи за набожноста
в) обновување на верскиот живот, освежување на верските чувства.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.