егзе


егзе
(анг. ЕХЕ) комп. во МС-ДОС: екстензија што покажува дека фајлот е извршлив
за да се стартува, во командната линија треба да се внесе името на фајлот, а потоа да се притисне тастерот enter.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.