дотација


дотација
(лат. dotatio) 1. мираз, чеиз
2. подарок во вид на земјиште на заслужни државници, војсководци, почесен подарок, народен подарок
3. подарок на црква или на добротворна установа
4. парична помош од буџетските средства за одделни општествени, културни, просветни и слични организации за унапредување на нивната општествена дејност.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • дотаци — з.б.п …   Орфографический словарь осетинского языка

  • дотационный — дотаци онный …   Русский орфографический словарь


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.