дисколија
(грч. dyskolia) 1. незадоволство, нерасположение, стушеност, тага
2. склоност на некои луѓе сите работи и појави да ги толкуваат и да ги гледаат во црна боја.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”