дисквалификува


дисквалификува
(лат. dis-, qualis, facere) 1. онеспособи/онеспособува, прогласи/ прогласува некого неспособен, недостоен или неквалификуван за нешто
2. спорт, исклучи/исклучува некого од натпреварувањето поради некоја грешка или затоа што не одговара на пропишаните услови за натпреварување.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.