дисаги
(лат. bis двапати, ѕассиѕ вреќа) двојна торба, две составени торби што се носат преку рамената или се закачуваат за седлото на товарно животно.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • сарач — (тур. sarac) седлар, занаетчија што изработува и продава разни предмети од кожа (седла, амови, узди, дисаги и др) седлар, ременар …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”