демонстративи


демонстративи
(лат. demonstrative) мн. јазични елементи што го придружуваат гестот на покажување
помагаат да се издвои објектот на кој се покажува или упатува, т. е. претставуваат составен дел од чинот на референцијата.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.