Малхо


Малхо
според Библијата, слуга на високиот свештеник Кајафа
учествувал во апсењето на Исус Христос во Гетсиманската гора при што апостол Петар му отсекол едно уво
средновековната легенда му ги припишува нему својствата што инаку му се припишуваат на Ахасвер (вечно лутање).

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Малхотра, Аджай — Аджай Малхотра Ajai Malhotra …   Википедия

  • греть — глаг. дIоахде {{}}солнце греет{{}} малхо вIоахву …   Русско-Ингушский словарь


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.