дегустира


дегустира
(лат. degustare) врши дегустација на артикли (вино, тутун и др.) заради нивно оценување

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Виналии — (лат. Vinalia) мн. свечености во чест на виното во стар Рим Селската виналија (лат. Vinalia rustica), во чест на Венера, се славела во времето на гроздоберот на 19 септември Градската виналија (лат. Vinalia urbana), во чест на Јупитер, се славела …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.