графичка индустрија


графичка индустрија
целокупната дејност во врска со умножувањето на пишани текстови, цртежи и други илустрации со помошта на типографска техника

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • полиграфија — (грч. polygraphia) 1. гранка од техниката индустрија што ги опфаќа сите облици на печатарска продукција графичка индустрија 2. книжевно творештво, пишување за сенешто, ооично површно и без задлабочување во проблемот …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.