гимкана


гимкана
(грч. gym, скр. од gymnazo вежба, инд. khana игралиште) спорт, спортски натпревари во кои на натпреварувачите им се поставуваат разни шеговити пречки.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.