гарибалдисти


гарибалдисти
доброволни членови на земската одбрана што се бореле во периодот на 40-60-тите години на 19. век под водство на Џузепе Гарибалди за ослободување на Италија од австриското ропство и за нејзино национално обединување.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.