виртуелен лик


виртуелен лик
опт. лик на некој предмет добиен со одбивање на светлината од огледало или со прекршување низ леќа, што настанува со продолжувањето на одбиените или прекршените зраци од другата страна на реалните зраци
ликот на предмет во рамно огледало е виртуелен

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.