велеслалом


велеслалом
(норв. slad-loom блага падина) спорт. 1. скијачки натпревар, слалом со поголем број пречки (природни и вештачки)
2. натпреварување на чамци со пречки
3. во фудбалот: пробив на играч со вешт дриблинг.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.