Илитија
(грч. Eileithia) мит. во старогрчката митологија: ќерка на Зевс и Хера, божица на породувањето, заштитница на родилките (кај Римјаните: Луцина).

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”