Изолда
(келт.) хероина од една стара келтска приказна
под дејство на љубовна напивка Тристан се вљубил во Изолда, жената на чичко му, кралот Марк.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Тристан — (лат. tristis тажен) в. Изолда …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”