Ескоријал
(шп. Escortai) кралски дворец во близината на Мадрид, манастир, палата и пантеон на шпанските кралеви изграден во 16. век.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”