Ентерпрајз
(анг. Enterprise) експедиција на САД во 1883-1886 година која со истоимениот брод ја обиколила Земјата со пловење
целта на експедицијата била океанографски и метеоролошки истражувања.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”