бетатест


бетатест
а. псих еден од првите групни тестови на општата интелигенција, наменет за недоволно образована група испитаници,
б. комп второ тестирање на нов хардверски или софтверски производ што се врши надвор од кругот на производителот, од група однапред одбрани корисници,

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.