бета-рецептори


бета-рецептори
мед специјални места во клетките на крвните садови, срцето и други ткива преку кои се пренесуваат импулсите и дејствуваат адреналинот и катехоламинот,

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.