Елисејска палата
грч. дворец во Париз што Луј XIV го купил за госпоѓа Помпадур
од 1871 година е резиденција на претседателот на Француската Република.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”