бандерола


бандерола
(фр banderole) 1. лента од хартија со царински или даночен жиг, се обвива околу предметите што биле подложени на царинење, 2. хартиена етикета на стоката со која се докажува дека е платен данок, 3. пискул или гајтан на труба, 4. лента на која виси барабанот, 5. знаменце на копје катарка и сл 6. рекламна лента на обвивката на книга

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.