ЕПС-фајл
(анг. EPS, скр. од encapsulate postscript file) комп. графика со висока резолуција создадена со постскриптјазикот за опис на страници
ЕПС-фајловите се лесно преносливи и може да се користат со различни апликативни програми.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”