аудиција


аудиција
(лат auditio) 1. пробен настап во театар пред членовите на управата на кој артистот или пејачот ги покажува своите способности пред Јавниот настап, 2. испитување на музичките или гласовните способности на кандидатите при натпревар за некое место (на пр, спикер, член на оркестар итн), 3. приемен испит во музички, театарски и сл школи

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.