Дилчинеја
(шп. Dulcinea) 1. име што Дон Кихот (од истоимениот роман на Сервантес) и го дал на девојката Алдонса што ја избрал за "дама на своето срце"
2. дулчинеја љубена, љубовница.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”