Девисов куп
(Девис-куп) спорт, меѓународно натпреварување во тенис
го основал (во 1900 г.) Американецот Двајт. Ф. Девис, на времето еден од најдобрите тенисери на светот
негов подарок е и скапоцениот пехар за кој се игра и што победничката екипа го чува до следниот натпревар.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”