Гетсиманија
(хебр. Gethsemani) градина во подножјето на Маслиновата Гора во Ерусалим
според Библијата, местото каде што бил фатен Исус Христос и каде што започнале неговите маки.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”