антропозофија


антропозофија
(грч anthropos, sophia) фил псевдофилозофско сфаќање што се развило од теозофијата и според кое човекот може со интуицијата да спознае некои повисоки, натприродни светови и сили

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • антропозоф — (грч anthropos, sophia мудрост) приврзаник на антропозофијата …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.