Викерсов апарат
(по британскиот воен концерн) апарат за испитување на тврдоста на материјалите со втиснување на дијамантска пирамида во предметот што се испитува.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”