Визиготи
(гер. Westgoten) мн. назив за Западните Готи.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Готи — мн. источногермански народ по потекло од Скандинавија и Балтик (Остроготи Источни Готи, Визиготи Западни Готи) играле важна улога во историјата на раниот среден век, особено во денешна Франција, Шпанија и Италија …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”