Васерманова реакција
(по германскиот бактериолог А. Васерман, 1866-1925) мед. реакција на крвниот серум со која може да се утврди заразеност со сифилис.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”