Јубилате
(лат. lubilate) во католичката црква: третата недела по Велигден, наречена по латинскиот почеток на 66. или на 100. псалм: Јубилате (ликувајте, раду вајте се).

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”