Белзебуб
(хебр Baal-Sebub) мит божество на старите Филистејци, кај Евреите и во Новиот завет врховен ѓавол, главатар на ѓаволите

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”