Батави
келтски народ во денешна Холандија

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • батави — ів, мн. Германське плем я у дельті Рейна …   Український тлумачний словник

  • батавија — полусвилена ткаенина што се произведува на Јава (името го добила по градот Батавија) …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”