актуелен


актуелен
(лат actualis) 1. сегашен денешен, современ, 2. вистински, вистинит, фактички, 3. што е на дневниот ред, 4. даден, одреден

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • актуелизира — (фр actualiser) прави актуелен, оствари/остварува …   Macedonian dictionary

  • аптудејт — (анг up to date) 1. современ, модерен, актуелен, 2. ажурен …   Macedonian dictionary

  • принцеза — (фр. princesse) 1. ќерка на владетел 2. титула на женски член на владетелско семејство (освен жена на поранешен или на актуелен владетел), кнегиња …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.