актинидија


актинидија
(грч -лат) бот растение сродно со лимонот, плодот е богат со витамините А и Б, а по количеството на витаминот Ц далеку го надминува лимонот

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • актиниди — (грч aktis, aktinos) мн хем група радиоактивни елементи кои во периодичниот систем доаѓаат по актиниумот …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.