центархалф


центархалф
(лат. centrum, анг. half половина) спорт, во фудбалот: играч на тим што дејствува како среден во помошниот ред (во халф-линијата), што ги поврзува навалата и одбраната.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • стопер — (анг. stopper) 1. спорт, во фудбалот: играч (обично центархалф) што има задача да ги запира противничките напади и да му овозможи контранапад на својот тим 2. скратеница за автостопер …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.