хетероинсеминација


хетероинсеминација
(грч. heteros, лат. јпѕеminatio оплодување) вештачко оплодување на животни и на луѓе, што се постигнува со вшприцување на семе во матката на женката од друг мажјак, а не од оној со кого живее во заедница.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.